У Харківській області борги по зарплаті збільшилися до 416 млн грн

В Харківської області сума заборгованості із виплати заробітної плати на 1 квітня 2020 року порівняно з початком поточного року збільшилась на 49,5 млн. грн, або на 13,5% і становила 416,3 млн. грн.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Головного управління статистики у Харківській області.

При цьому, упродовж березня розмір заборгованості збільшився на 15,6 млн.грн, або на 3,9%.

Обсяг боргу на початок квітня 2020 р. складав 7,5% від фонду оплати праці, нарахованого за березень 2020 р.

Найбільшими боржниками є підприємства промисловості. Вони заборгували своїм робітникам 355,8 млн.грн, що складає 85,5% від загального показника.

За територіальним розподілом найбільший розмір заборгованості із виплати заробітної плати зберігається у м. Харкові (366,7 млн.грн). Також заборгованість мала місце у наступних містах обласного значення та районах Харківської області: м. Ізюмі, м. Лозовій, м. Люботині, Балаклійському, Барвінківському, Богодухівському, Валківському, Вовчанському, Зміївському, Золочівському, Красноградському, Краснокутському, Харківському, Чугуївському та Шевченківському районах.

Із загальної суми заборгованості на економічно активні підприємства припадало 34,6% боргу, суб’єкти господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом – 57,0%, економічно неактивні підприємства – 8,4%.

Як повідомляв Харків Times, на 1 березня 2020 р сума заборгованості із виплати заробітної плати в Харківській області становила 400,7 млн. грн.