Справу про забудову парку “Гомільшанські ліси” передано до суду

Фото: openforest.org.ua

Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника управління Держкомзему в Зміївському районі Харківської області, який погодив передачу в приватну власність трьох ділянок Національного природного парку «Гомільшанські ліси»

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Протягом 2007-2011 років підозрюваний підписав позитивні висновкипо проектам землеустрою щодо відведення трьох земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва і будівництва житлових будинків. Надалі це стало підставою для передачі земель природно-заповідного фонду в приватну власність. Отже, дії посадової особи призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок лісового фонду, що знаходяться в межах Національного природного парку «Гомільшанські ліси» та відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду.

В результаті дій колишнього чиновника державі завдано збитків на суму близько 200 тис. грн.

Постановою суду на спірні ділянки накладено арешт.

Колишнього начальника управління Держкомзему судитимуть за службову недбалість, яка спричинила, тяжкі наслідки (за ч. 1, 2 ст. 367 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4 250 грн до 12 750 грн або без такого.

Як повідомляв Харків Times, колишньому чиновнику, який віддав у приватну власність земельні ділянки Національного природного парку «Гомільшанські ліси», повідомили про підозру.