Правоохоронці повідомили про підозру у збуті наркотиків трьом харків’янам

Правоохоронці повідомили трьом харків’янам про підозру у збуті наркотиків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, 50-річний чоловік в 2019 році організував схему збуту метадону та димедролу та залучив до неї свою 49-річну дружину та 33-річного знайомого. Вони розкладали “закладки”, щоб дистанційно передати їх споживачам – наркозалежним особам. Інформацію про місцезнаходження “схованки” надсилали телефоном, а оплату отримували через електронну систему.

У ході обшуків за місцями мешкання та в автомобілі підозрюваних виявлено й вилучено метадон і димедрол, розфасовані в пакети, а також засоби для їхнього фасування.

Учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 Кримінального кодексу (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збут наркотичних засобів і сильнодіючих лікарських засобів, вчинене організованою групою). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.