Напад на журналіста в Харкові – поліція підозрює інсценування (відео)

Фото: Корреспондент

Слідчі перевіряють версію про інсценування нападу на 35-річного харків’янина, у результаті якого, за його словами, у нього були вкрадені 40 тисяч гривень і кредитні картки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Розслідування нападу проводилося за ч.2 ст.187 КК (розбій).

Слідчі перевіряли кілька версій події, розповів заступник начальника слідчого відділу Шевченківського ОП Олександр Ізотов. За однією з версій, потерпілий інсценував напад на себе, щоб привернути увагу до одного з засобів масової інформації, працівником якого він є.

На одному з допитів потерпілий повідомив, що 40 тисяч гривень, про крадіжку яких він заявив, пізніше він виявив вдома.

На підставі цього 1 травня 2020 слідчий відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст. 383 КК (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 20 квітня в Харкові на вулиці Шатилівській двоє невідомих напали і побили журналіста Олексія Кусова. У відповідь він відкрив вогонь по нападникам.

Потерпілий заявив у поліцію, що у нього під час нападу вкрали значну суму грошей. За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст.186 КК (грабіж).