Активісти вимагали від Кучера відсторонити його заступника від національно-патріотичного виховання

Фото: Андрей Мариенко

Під стінами Харківської облдержадміністрації пройшов пікет проти призначення головою Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання заступника голови Харківської ОДА Євгенія Грицькова, який раніше висувався до облради від “Опозиційного блоку”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу.

Учасники акції розгорнули банер із написом “Проти ватних призначень!”, на сходах біля адмінбудівлі розклали фотографії з дня захоплення будівлі ОДА у 2014 році. Пікетувальники скандували: “Кучер, виходь!”.

“Ми вимагаємо, щоб призначили людину, яка має відношення до патріотичного виховання. Вимагаємо звільнення, якщо наш голова не прислухається. Якщо він не прислухається, будемо вимагати від президента, щоб він змінив голову”, – заявив організатор акції, лідер “Національного корпусу” в Харкові Костянтин Немічев.

До пікетувальників із ОДА ніхто не вийшов. Учасники пікету, серед яких були представники “Національного корпусу”, “Національних дружин” і “Демократичної сокири”, передали письмове звернення в ОДА.

Прес-служба Національної поліції в області повідомила журналістам, що в акції взяли участь до 100 осіб, порушень не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, розпорядженням від 28 квітня голова ХОДА Олексій Кучер призначив свого заступника Євгена Грицькова на посаду голови координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання в області.

Раніше активісти звернулися до голови Харківської обладміністрації Олексія Кучера з вимогою звільнити колишнього кандидата в депутати від “Оппоблоку” Грицькова з цієї посади.