НСЖУ заявила про побиття журналіста у Харкові

Фото: Sergiy Tomilenko / Facebook

У Харкові уночі 1 травня на парковці “МакДональдса” на проспекті Науки побили журналіста, фахівця з кібербезпеки Микиту Книша.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook голови Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергія Томіленка.

За словами Книша, він вирішив зняти на відео порушення умов карантину – бурхливе нічне життя на парковці коло станції метро “Наукова”, де любить проводити дозвілля “золота молодь”. На відео видно, що він представляється журналістом та задає молоді питання про порушення ними карантинних обмежень. Після зйомки сюжету Книш викликав на місце події поліцію аби та відреагувала на порушення. Патрульні, які приїхали на виклик, заявили про відсутність підстав для впливу на громадян на парковці.

Як свідчить Книш, після того, як поліцейські поїхали, на нього напали і жорстоко побили. Зловмисники відібрали телефон та рюкзак із ноутбуком та особистими речима.

По факту нападу Книш знову викликав поліцію та поїхав до лікарні знімати побої.

Прес-служба поліції Харківської області повідомила, що 1 травня близько 23:00 до поліції надійшла інформація про напад невідомих на 28-річного чоловіка на проспекті Науки. Нападники відібрали в нього рюкзак, в якому находилися ноутбук, телефон та зброя. Поліцейські провели огляд місця події, опитали свідків, вилучили записи з камер відеоспостереження.

“Під час обстеження прилеглої території працівники поліції виявили рюкзак з речами потерпілого. Постраждалий із забоями тулуба та обличчя звернувся по медичну допомогу до лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Слідчий Шевченківського відділу поліції вніс відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст 187 (розбій) та ч. 2 ст. 345-1(погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального Кодексу.