У Харкові знову запрацюють продовольчі ринки

Фото: centralmarket_kh / Instagram

У Харкові знову поновлять роботу продовольчі ринки, закриті постановою Кабміну.

Про це Харків Times дізнався з протоколу міської комісії з надзвичайних ситуацій.

“Комісія вирішила: 1. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2020 № 313, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2″, відновити роботи агропродовольчих ринків на території міста Харкова, які є операторами ринку харчових продуктів”, – йдеться у документі.

В ньому зазначається також, що робота ринків має бути організована відповідно до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 № 14 “Щодо протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках”, а саме:

  • Наявність реєстрації агропродовольчого ринку, як оператору ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.
  • Допуск працівників агропродовольчого ринку, продавців і відвідувачів на територію агропродовольчого ринку здійснювати виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу.
  • Наявність на кожному вході (в’їзді) на територію агропродовольчого ринку диспенсерів з антисептиком.
  • Кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території агропродовольчого ринку, не повинна перевищувати кількісті з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку.
  • Відстань між робочими місцями продавців складає не менше трьох метрів, місця торгівлі обладнанні захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику.
  • Проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня.
  • Відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до агропродовольчого ринку території.
  • Забезпечення постійного інформування відвідувачів агропродовольчого ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись, та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.
  • Агропродовольчим ринком забезпечується контроль за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та оперативне усунення порушень.