При будівництві амбулаторії у Чугуївському районі вкрали 600 тис. гривень – прокуратура (доповнено)

Фото: kharkivoda.gov.ua

Правоохоронці повідомили директору одного з харківських товариств з обмеженою відповідальністю про підозру у заволодінні бюджетними коштами під час будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Чугуївському районі Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Очільник товариства завищив фактичний обсяг виконаних робіт в ході будівництва вказаної амбулаторії: до актів виконаних робіт внесено неправдиві відомості про обсяги робіт. Такими протиправними діями державі завдано збитків на суму близько 600 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

Директору повідомлено про підозру за фактом заволодіння чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, що вчинене в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області.

Як повідомила прес-служба Нацполіції області, мова йде про будівництво медичної амбулаторії на території Малинівської селищної ради. “Службовець не організував виконання у повному обсязі робіт по улаштуванню підлоги та покрівлі та завищив в актах об’єми виконаних робіт”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, директора фірмипідрядника підозрюють в незаконному заволодінні 200 тис. гривень при проведенні реконструкції нежитлової будівлі під медичну амбулаторію в Балаклії.