Підрядника «Харківобленерго» посадили в СІЗО

Фото: mediaport.ua

Служба економічної безпеки АТ “Харківобленерго” виявила підрядну організацію, яка, отримавши від підприємства кошти, ухилялася від виконання робіт.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення АТ “Харківобленерго”.

Весною 2019 року АТ “Харківобленерго” провело тендер на виконання переоснащення енергетичних об’єктів. Перемогло ТОВ “Альвера”, отримавши договори підряду на загальну суму 11,3 млн грн. За умовами оплати був обговорений аванс в розмірі 70% — за ці кошти підрядник мав спочатку закупити обладнання, а вже потім приступити до роботи на об’єктах.

На рахунок підрядної організації товариство перерахувало понад 7 млн. грн.

«Замість виконання робіт директор ТОВ “Альвера” створив імітацію господарської діяльності і почав активне листування з АТ “Харківобленерго”, затягуючи час», – повідомив заступник начальника служби економічної безпеки “Харківобленерго” Станіслав Шестаков.

За виявленими фактами слідчим відділом прокуратури Московського району було порушено кримінальне провадження за статтею 191 ч. 5 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За даними ЗМІ, перед затриманням власник ТОВ “Альвера” переховувався від слідства. Крім того, під час обшуку в офісі правоохоронці не змогли виявити бухгалтерські документи. З огляду на все це, Московський райсуд Харкова прийняв рішення помістити керівника фірми в СІЗО.