Колишню в.о. мера Дергачів підозрюють у розтраті 200 тис. гривень (доповнено)

Фото: khar.gp.gov.ua

Тимчасово виконуючу обов’язки Дергачівського міського голови підозрюють у розтраті місцевого бюджету.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Жінці, яка тимчасово очолювала міськраду у Дергачах, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 191 КК (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

«У 2019 році тимчасово виконуюча обов’язки Дергачівського міського голови, зловживаючи службовим становищем, здійснювала розтрату коштів місцевого бюджету», –  повідомив начальник відділу прокуратури області Юрій Ковальов. Жінка «підписувала документи про сплату юридичних послуг, наданих для захисту підозрюваних осіб, здійснюючи таким чином розтрату коштів місцевого бюджету».

Загальна сума збитків, завданих територіальній громаді в особі Дергачівської міськради, складає 193 500 грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — УСР ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба Нацполіції області повідомила, що за даними слідства, підозрювана разом з директором одного з адвокатських об’єднань уклала ряд договорів та додаткових угод до них про надання адвокатських послуг за рахунок територіальної громади колишнім працівникам Дергачівської міської ради у кримінальних провадженнях відносно них, у тому числі у тих, де потерпілою стороною є вказана міськрада.

Як повідомляв Харків Times, паравоохоронці повідомили директору одного з харківських товариств з обмеженою відповідальністю про підозру у заволодінні бюджетними коштами під час будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Чугуївському районі Харківської області.