У метро Харкова запустять поїзда без перегородок між вагонами

Фото: ТВ Центр

Для КП «Харківський метрополітен» планують придбати вісім нових складів з так званими наскрізними проходами, без перегородок між вагонами.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами заступника Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгена Водовозова, на лінії планується пустити цільні п’ятивагонні склади.

«У нас пройшов тендер, і ми очікуємо підтвердження Європейського інвестиційного банку щодо закупівлі нових вагонів метро – восьми складів. Це тривалий процес виготовлення, отримання, але вперше в Україні закуповуються склади, які називають «труба» – без перегородок між вагонами », – зазначив Євген Водовозов.

Він повідомив, що поїзди будуть виготовлятися спеціально для Харкова. Перший з них планують отримати через півтора року, а всі вісім – протягом двох-двох з половиною років.

Як повідомляв ХарківTimes, проект продовження третьої черги метрополітену в Харкові включає будівництво двох станцій – «Державінська» і «Одеська» , Олексіївського електродепо і закупівлю рухомого складу. Проект реалізується за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (160 млн євро) і Європейського інвестиційного банку (160 млн євро). Кредит ЄІБ відноситься до державних зовнішніх позик, виплачувати його будуть з держбюджету.