Справу про привласнення призначених на премії медпрацівникам грошей передано до суду

Фото: ХарківTimes

Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт щодо чиновниці однієї з медичних установ Нововодолазького району, яку підозрюють у привласненні 680 тисяч гривень, призначених на виплату зарплат і премій медпрацівникам.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

“Протягом січня 2018 року по січень 2019 посадова особа медичного закладу завищувала заробітні плати собі і іншим працівникам установи, вносячи недостовірні дані у відомості про нарахування заробітної плати. А різницю між заробітною платою “на папері” і отриманою працівниками клала собі в “кишеню””, – повідомив начальник відділу прокуратури області Юрій Ковальов.

Привласнені гроші вона витратила на власний розсуд.

Судити чиновницю будуть за двома статтями КК: ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 (розтрата і заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Їй загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура Харківської області повідомила про підозру чиновниці однієї з медичних установ Нововодолазького району за фактом заволодіння коштами, які були призначені для виплати заробітної плати медичним працівникам.