Робоча нарада поліцейських потрапила у соцмережі – призначено розслідування (доповнено, відео)

За фактом оприлюднення в Інтернеті відеоматеріалів робочої наради керівництва харківської поліції призначено службове розслідування.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Відеозапис діалогу заступника начальника ГУНП в Харківській області з керівником територіального підрозділу під час щотижневої відеоселекторної наради днями потрапив до соціальних мереж.

Під час розмови поліцейських йшла мова про стан розкриття та розслідування органами та підрозділами ГУНП кримінальних правопорушень в квітні поточного року.  Розгляд даного питання було передбачено порядком денним наради.

Робота слідчих підрозділів поліції щодо розслідування кримінальних проваджень чітко регулюється законами України, наказами та інструкціями МВС та НПУ. Терміни завершення досудового розслідування визначені Кримінальним процесуальним кодексом України і становлять 2 місяці з дня оголошення підозри. У своєчасному та якісному проведенні досудового розслідування зацікавлені у першу чергу потерпілі. Адже невмотивоване затягування слідства є порушенням прав і свобод громадян.

«Відповідно до своїх посадових інструкцій, вимог наказу МВС України від 06.07.2017 №570, керівник слідчого управління має право проводити заслуховування керівників територіальних підрозділів щодо стану досудового розслідування в кримінальних провадженнях, відкритих слідчими цього підрозділу. Саме це питання обговорювалося під час наради учасниками відеозапису. Про «гонитву за показниками» в цьому контексті мова не йде», – йдеться у повідомленні.

Факт потрапляння до мережі Інтернет матеріалів службової оперативної наради керівництва ГУНП в Харківській області задокументовано, обставини цієї події встановлюються в рамках службового розслідування. Винні особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.