ДБР повідомило про підозру екскомандиру взводу Нацгвардії

Фото: dbr.gov.ua

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру колишньому командиру ремонтного взводу автомобільної техніки однієї із військових частин Національної гвардії України, яка дислокується у місті Харків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі теруправління ДБР.

Військовослужбовець підозрюється у одержанні неправомірної вигоди та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 369-2 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу).

“За попередньою інформацією, командир взводу вимагав у солдата-строковика 1 800 доларів за сприяння у звільнені його зі служби за станом здоров’я”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено частину грошей, що були предметом злочину, а також 21 патрон, які гвардієць зберігав без передбаченого законом дозволу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону об’єднаних сил. Оперативний супровід – Головний відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області.

У разі доведення вини, військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Як повідомляв Харків Times, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали 22 квітня командира патрульної роти однієї із військових частин Національної гвардії України, яка дислокується у Харкові, за вимагання та одержання неправомірної вигоди.