Загибель 6-літньої Мілени: стали відомі подробиці (фото)

Смерть дитини, яку майже добу розшукували півтисячі людей у Золочівському районі, виявилася не кримінальною.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Інформація про зникнення 6-річної Мілени надійшла від мешканців села Соснівка до Золочівського відділення поліції 26 квітня близько 19:00. Годину тому дівчинка пішла гуляти зі своїм двоюрідним братом, але додому повернувся лише хлопчик. Родичі відразу кинулися на пошуки, але впоратися самотужки не змогли та звернулися по допомогу до поліції.

«Після отримання повідомлення по тривозі негайно був піднятий особовий склад Золочівського відділення поліції, сусідніх територіальних підрозділів»,  – розповів начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко.

На пошуки дитини відразу відгукнулися волонтери. Допомогу надавали місцеві мисливці, які застосували тепловізори. Вранці наступного дня до пошукової операції, в який взяли участь 220 осіб,  долучилися військовослужбовці Нацгвардії, співробітники ДСНС, прикордонники, курсанти ХНУВС та НАНГУ, кінологи, представники місцевої влади, громадськість. Також було прийнято рішення про залучення до заходів водолазів, які обстежували дно водоймищ. У зв’язку із сильним вітром не мали змоги використовувати дрони, тому звернулися до сил авіації. Загалом дівчинку розшукувало більше півтисячі людей.

Начальник харківської поліції зазначив, що місцевість відпрацьовувалася з надзвичайною ретельністю. Пошуковці перевірили усі можливі об’єкти та місця: житлові та покинуті будинки, підвали та горища, колодці, ставки, ліс, усі найближчі околиці. Радіус пошуків постійно збільшувався. Окремі групи правоохоронців обстежували сусідні села.

Близько 17:00 працівники ДСНС виявили тіло дівчинки на краю поля в 8 кілометрах від села Соснівка. На жаль, дитина була мертвою.

«Найбільш вірогідна причина смерті дівчинки за висновками експертів – переохолодження. На тілі відсутні будь-які ознаки насилля, – підкреслив Валерій Сокуренко. – Призначено усі необхідні експертизи для остаточного встановлення обставин, що стали причиною загибелі дитини. За попередніми даними, близько другої години ночі вона вже була мертва».

Дівчинка носила окуляри, але вона їх загубила та ймовірно збилася зі шляху, коли захотіла повернутися додому. Усі її речі на місці, одяг не пошкоджений.

За фактом події відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу з приміткою «нещасний випадок». Усі обставини трагедії встановлюють слідчі.

Як повідомляв Харків Times, півтисячі людей, авіація і водолази залучені на пошуки зниклої дівчинки в Золочівському районі. 26 квітня близько 18:00 6-річна Мілена Шевельова пішла з дому в селі Соснівка.

Дівчинку, яку розшукували силовики та волонтери, знайшли мертвою.