У відділенні поліції в Липцях уже другий поліцейський захворів на COVID-19

Фото: suspilne.media

У Харківській області ще один поліцейський захворів на коронавірус.

Про це Харків Times дізнався з публікації Суспільного.

Понад 30 працівників Липецького відділення Харківського відділу поліції протестують на коронавірус після підтвердження СOVID-19 у одного з поліцейських.

Про це на брифінгу 28 квітня розповів начальник поліції області Валерій Сокуренко.

За його словами, поліцейський, у якого підтвердили COVID-19 — напарник першого правоохоронця, який заразився коронавірусом від родичів, працівників психіатричної лікарні у Стрілечому, де днями зафіксували спалах.

“Один із наших працівників — його дружина і теща там працюють, у цьому лікувальному закладі — він захворів. У його напарника підтвердився коронавірус. Зараз розбираємося, хто з ним контактував. У Липцях — майже всі співробітники, їх там чоловік 30, які контактували — зараз здають усі аналізи. Будемо з’ясовувати, яка там ситуація”, — сказав Сокуренко.

Обидва хворих перебувають вдома. За словами Сокуренка, загрози їхньому життю немає, хворобу вони переносять легко. Ще вісьмох поліцейських із нарядів, які на чергуваннях користувалися тим самим автомобілем, мають відправити на самоізоляцію:

“Решта — слідчі, які із ними могли перетинатися. Зараз введено масочний режим, руки одне одному не тиснемо. Сподіваюся ці заходи, які ми вживаємо, допоможуть нам уникнути масових захворювань”, — додав Сокуренко.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області станом на 23 квітня лабораторно підтверджено 108 випадків захворювання СOVID-19. Шість випадків у Харківському районі: чотири – в селі Стрілече і два в селищі Мала Рогань. Три випадки виявлено в Обласній психіатричній лікарні №1 в Стрілечому, молодші медичні працівники, і один співробітник патрульної поліції.