У Харківській області на коронавірус захворіло піврічне немовля

Иллюстративное фото

У Харківській області за станом на ранок 28 квітня виявили 221 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, найменшій пацієнтці – півроку.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обладміністрації Олексія Кучера в Facebook.

“Наймолодшій захворілій – усього 6 місяців. Дівчинка перебуває на самоізоляції з батьками. Двічі на день здійснюється щоденний моніторинг стану здоров’я дитинки та матері. Дитина активна, зростає та розвивається відповідно до віку, скарг щодо її здоров’я мати не пред’являє.”, – повідомив глава області .

За даними ХОДА, хвора дівчинка – з Валківського району

Губернатор також повідомив, що за останню добу в області підтверджено 25 нових випадків захворювання коронавірусів. COVID-19 виявили у жителів Харкова, Валківського, Харківського, Зміївського, Балаклійського, Ізюмського, Вовчанського, Лозівського (чоловік з Лозівського району знаходиться на тривалому лікуванні в КНП ХОР «ОПЛ №1» в с. Стрілеча).

Таким чином число хворих в обласній психлікарні в селі Стрілеча збільшилася до 12. Це житель Лозівського району, чотири людини з Чугуївського району, троє – з Зміївського, двоє – з Богодухівського, і по одному з Зачепилівського і Ізюмського. Оскільки вони знаходяться в лікарні, то всі ці випадки віднесені до Харківського району, де знаходиться ця медустанова.

“Всього з підтвердженим діагнозом COVID-19 госпіталізовані 91 осіб (з них троє підключені до апаратів ШВЛ), 109 – на самоізоляції. З підозрою на коронавірус госпіталізовані 81 осіб, 29 знаходиться на самоізоляції”, – розповів Олексій Кучер.

За його інформацією, в області COVID-19 виявлено у 57 медпрацівників – троє медиків захворіли за минулу добу.

Найбільше число хворих виявлено в Харкові – 107 випадків COVID-19 (+7 за добу). Далі йдуть Валківський (31 випадок), Зміївський (30 хворих) і Харківський райони (23 хворих).

За минулу добу одужали ще двоє людей – всього в області 17 пацієнтів вилікувалися після COVID-19. За весь період реєстрації за станом на 28 квітня в області зафіксовано 445 випадків підозри на COVID-19. З них 114 спростовано, 221 випадок підтверджений, чотири людини померли. За минулу добу зареєстровано ще 38 підозр на COVID-19.

Як повідомляв Харків Times, на 9:00 28 квітня виявлений 221 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, з яких 25 – за минулу добу.

Через спалахи коронавірусу в Харківській області закрили на карантин два села: Високопілля в Валківському районі,  де померла хвора на коронавірус. і Стрілече, де розташована обласна псіхольніца, в якій COVID-19 захворіли 11 осіб.

У Харківській області на коронавірус захворіла дворічна дівчинка.

У Харкові на коронавірус захворіли четверо військовослужбовців і двоє працівників Збройних сил.