Сумнівні результати тестування військових медиків прокоментували у лабораторному центрі

Фото: Інформаційне агентство МО України

У Харківському лабораторному центрі прокоментували сумнівні результати тестування на коронавірус медиків військового шпиталю.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення лабораторного центру.

«Усі обстеження проводились по контакту з хворим на COVID-19, який перебував у шпиталі з діагнозом пневмонія (21.04.2020 переведений для подальшого лікування в інфекційну лікарню). 26 квітня отримано позитивні результати лабораторних досліджень зразків біоматеріалу методом ПЛР у 5 пацієнтів та 9 співробітників», – йдеться у повідомленні.

Що стосується відсутності клінічних проявів у співробітників шпиталю. У лабораторному центрі посилаються на дані ВООЗ та МОЗ, згідно з якими, у більшості хворих (до 80%) відмічається легка безсимптомна форма, яка характеризується  нетривалим періодом вірусемії. Період виділення вірусу є обмеженим у часі.

«Рекомендовано повторний відбір матеріалу та доставку до лабораторії. Станом на 28.04.2020 г. біоматеріал від 55 осіб шпиталю доставлений до нашої лабораторії для проведення досліджень», – повідомляють у лабораторії.

Як повідомляв Харків Times, 26 квітня у 9 медиків харківського госпіталю ПЛР-тести з діагностики Covid-19 показали позитивний результат. Тестування проводилося у лабораторії Харківського обласного лабораторного центру. Повторні проби були відправлені до вірусологічної референс-лабораторії в м. Київ. 28 квітня контрольні тести показали негативну реакцію на коронавірус у семи військових медиків. Результати ще двох тестів очікують найближчим часом.