Поліція розслідує вбивство харків’янина на селищі Жуковського (оновлено)

Поліція розслідує вбивство 51-річного чоловіка, тіло якого поліцейські виявили 22 квітня по вулиці Дача у Київському районі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Напередодні до поліції звернувся 52-річний громадянин, який розповів, що його товариш з 9 квітня не виходить на зв’язок. Заявник висловив впевнення, що з його знайомим щось трапилось. Також він додав, що родичі чоловіка знаходяться за межами України.

За вказаною адресою поліцейські виявили 51-річного чоловіка без ознак життя. Під час огляду судово-медичні експерти не зафіксували на тілі померлого видимих ознак насильницької смерті. Інформацію за вказаним фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу (вбивство) із приміткою “раптова смерть”.

Тіло чоловіка було направлено до моргу. Наступного дня в результаті проведення судово-медичного розтину з’ясувалося, що смерть чоловіка була насильницькою.

У зв’язку із цим слідчий прийняв рішення про зміну первинної кваліфікації кримінального правопорушення на “навмисне вбивство”. Працівники слідчо-оперативної групи провели додатковий огляд місця події та поквартирний обхід будинку, в якому мешкав потерпілий. Вилучено речові докази, які направлені на експертне дослідження.

Також встановлено, що з квартири загиблого зникли особисті речі. У зв’язку з цим слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 КК (розбій).

Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини злочину та причетні до його скоєння особи. Слідство розглядає кілька версій скоєного злочину.