Головний військовий прокурор відкидає версію підриву фугасами боєприпасів у Балаклеї

Фото: David Braun/ Facebook

Віктор Чумак, головний військовий прокурор, не підтримав озвучену версію щодо підриву фугасами боєприпасів у Балаклеї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Віктора Чумака в Facebook.

Член тимчасової слідчої комісії, народний депутат Давид Арахамія заявив, що вибухи і пожежі на складах боєприпасів в Балаклеї відбулися через підрив закладених у землю фугасних зарядів.

Головний військовий прокурор Віктор Чумак не підтримує цю версію.

«Коли, з подачі одного з керівників підрозділів ДБР, та з ініціативи Давіда Арахамії була утворена ця ТСК, я зібрав всю слідчу групу – слідчих СБУ, що розслідують цю справу з самого початку, прокурорів що здійснюють її процесуальне керівництво, експертів КНДІСЕ, що робили всі офіційні експертизи і більше трьох годин заслуховував результати розслідування, в тому числі і висновки по кожній версії, яка були у слідства. Так от, версія «закладок у ґрунт» була повністю відкинута», – пише Чумак.

За його словами, зробити багатокілограмові закладки на території арсеналу, щоб це ніхто не помітив, неможливо. Є і інші докази щодо того, що перші вибухи були не з під ґрунту.

Також він повідомив, що в прокуратурі теж здивовані версією з фугасами.

Як повідомляв Харків Times, член тимчасової слідчої комісії, народний депутат Давид Арахамія заявив, що вибухи у Балаклеї викликані підривом боєприпасів фугасами.