Більше сотні людей і майже два десятки автоцистерн – у Краснокутському районі рятували хвойний ліс (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

У Краснокутському районі горіло 20 гектарів лісового масиву, існувала загроза загоряння верхового хвойного лісу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

25 квітня на номер «101» надійшла інформація, що поблизу селища Красний Кут Краснокутського району на території Володимирівського лісництва Гутянського лісового господарства трапилась пожежа в лісовому масиві.

Спочатку виникло загоряння  сухої трави та очерету на відкритій території. Та згодом через сильні пориви вітру пожежа почала розповсюджуватись у бік хвойного лісу. Відбулося займання хвойної підстилки, очерету на болоті, гілля та  повалених дерев. Площа пожежі стрімко зростала. Існувала загроза займання верхового хвойного лісу. Зважаючи на це, працівники лісового господарства запросили допомогу рятувальників.

На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС вогонь розповсюдився на загальну територію близько 20 га. До гасіння пожежі були залучені 19 пожежних автоцистерн, 85 осіб особового складу ДСНС, трактор та 21 працівник лісового господарства.

О 06:00 спільними зусиллями пожежу було локалізовано. Загрози верховому лісу немає. Наразі на місці події чергують лісники, котрі проводять гасіння окремих осередків тління пнів та гілок.

Загалом минулої доби у Харківській області виникло три десятки пожеж у природних екосистемах, котрі охопили біля 50 га територій.

Фото: kh.dsns.gov.ua
Фото: kh.dsns.gov.ua
Фото: kh.dsns.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області відкрили дві кримінальних справи за фактами пожеж в екосистемах. Якщо паліїв знайдуть, їм загрожує штраф до 8,5 тис грн, або позбавлення волі на строк до п’яти років.