У Харківській області п’ять підприємств отримають допомогу по частковому безробіттю

Фото: minfin.com.ua

У Харківській області п’ять підприємств протягом півроку можуть отримати 66 мільйонів гривень компенсації по частковому безробіттю.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

У п’ятірку увійшли: «Турбоатом», Харківська бісквітна фабрика, ХКФ «Харків’янка», «Велмаш-Україна» (м Дергачі) і «Екіпаж» (Первомайський район). Виплати будуть здійснюватися через центр зайнятості.

“Допомога може виплачуватися протягом максимального терміну – 6 місяців, максимальна сума, яку ми можемо заплатити цим 5 підприємствам, становить 66 млн грн. Роботодавець буде давати конкретно по кожному місяцю списки, скільки людей були в стані часткового безробіття і скільки коштів ми повинні перерахувати “, – розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

В АТ «Турбоатомі» розраховують, що на фінансову допомогу своїм працівникам за квітень отримають 2 млн грн. Скільки мають намір отримати інші підприємства, не повідомляється.

До центру також звернулися інші харківські промпідприємства, в тому числі завод ім. Малишева і плитковий завод.

Як повідомляв Харків Times, на період дії карантину надання статусу безробітного буде відбуватися відразу після подання ним заяви, а допомогу по безробіттю призначатиметься з першого дня після реєстрації, а не з сьомого дня реєстрації в службі зайнятості.