Директор підприємства привласнив 700 тис грн на реконструкції мосту через річку Уди

Фото: ХарківTimes

Прокуратура проводить розслідування за фактами привласнення державних коштів, виділених на реконструкцію моста через річку Уди в Харківському районі області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що договір вартістю 17 млн ​​грн на реконструкцію зазначеного мосту був укладений в 2015 році. Договір підписали керівник товариства з обмеженою відповідальністю та представники однієї з селищних рад Харківського району.

Експертиза показала, що реконструкція була виконана не в повному обсязі, а вартість виконаних робіт завищена на суму понад 693 тис. грн. Директор ТОВ вніс недостовірні відомості в акти приймання виконаних робіт, завищивши їх реальний обсяг.

Слідчі повідомили керівнику ТОВ про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК). Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, проводиться розслідування за фактами махінації на суму 1,5 млн грн під час ремонту моста на проспекті Льва Ландау. Серед підозрюваних у цій справі – один з керівників управління по будівництву, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради