Через неякісний ремонт шкірвендиспансера інженеру загрожує п’ять років в’язниці

Фото: google.com

Інженера підозрюють у службовій недбалості і причинені збитків державі на суму 1,3 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Інженер технічного нагляду зі спеціально наділеними повноваженнями зобов’язаний був протягом усього періоду будівельних робіт з капітального ремонту на об’єкті КП «Обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер № 1» перевіряти обсяги та якість виконаних робіт.

Проте службовець не виконав покладені на нього обов’язки.

«Вказані дії інженера технічного нагляду надали підстави для підписання замовником акту приймання виконаних будівельних робіт та подальшого перерахунку бюджетних грошових коштів. Це в свою чергу завдало держбюджету збитків на суму близько 1,3 млн грн», – розповів заступник керівника місцевої прокуратури Антон Євтушенко.

Під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №1 повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, директора будівельної компанії підозрюють у незаконному привласненні 390 тисяч гривень.