У Харкові планують заборонити відвідування кладовищ у помінальні дні

Фото: wikimapia.org

У Харкові з 25 квітня по 4 травня на кладовищах будуть дозволені тільки поховання. Відвідування могил у помінальні дні заборонять.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

За словами директора КП “Ритуал” Євгеній Журавльов, відповідне розпорядження надійшло від головного санітарного лікаря України Віктора Ляшко.

“Ми отримали повідомлення від Ляшко: з 25 квітня по 4 травня — обмежити. Тобто відвідування кладовищ заборонено, окрім поховань”, — сказав Журавльов.

Він уточнив, що кладовища на ці дні закриють, але зазначив, що контролювати ситуацію все одно мають правоохоронні органи.

“Кладовища будуть закриті, але ж, ви розумієте, як людей можна буде не пустити, я поки що цього не розумію, як це буде виглядати. Мені здається, тут потрібно підключати Нацгвардію і поліцію, як було на Великдень, коли біля кожного кладовища чергувала Нацгвардія і поліція”, — сказав Журавльов.

Про необхідність закриття вже повідомлені керівники кладовищ. Так, завідувач 17-го кладовища у Харкові Василь Бистров сказав, що до кінця дня на ворота повісять оголошення про закриття з 25 квітня.

“Окрім випадків поховання померлих, їх будуть здійснювати. Ворота будуть зачинені для відвідувачів. Ворота та вхідна калитка… На Пасху також було менше людей. Харків’яни у нас відповідальні люди”, — сказав Бистров.