У Харкові п’яний священик на Volkswagen влаштував ДТП і тікав від поліції

22 квітня харківські патрульні після тривалої погоні затримали священика, який п’яним керував автомобілем.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харків 1654 у Facebook.

Переслідувати порушника почали з вулиці Отакара Яроша і зупинили на окружній, на мосту в сторону Золочіва. За інформацією очевидців, водій був настільки п’яний, що ледве тримався на ногах і не міг розмовляти. В його автомобілі Volkswagen Passat на підлозі біля водійського сидіння лежала пляшка горілки.

Патрульні, які зупинили Volkswagen Passat, під час спілкування з водієм виявили у того ознаки алкогольного сп’яніння. Однак від огляду за допомогою Drager і у лікаря нарколога водій відмовився, повідомили в прес-службі Патрульної поліції області.

Також на автомобілі було виявлено пошкодження, характерні для ДТП. За попередньою інформацією, в аварію священик потрапив в той же день, на вулиці Клочківській. Приблизно о 18:00 він вдарив Lexus і поїхав в сторону смт Мала Данилівка, де його зупинили поліцейські.

На водія автомобіля Volkswagen Passat були складені адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), в 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і ч.1 ст. 130 КУпАП (відмова водія від огляду на стан алкогольного сп’яніння). Матеріали надалі будуть передані в суд.

За інформацією з соцмереж, за кермом Volkswagen Passat знаходився протоієрей УПЦ МП Богдан Іванчук, якому не так давно громада Золочіва збирала гроші на лікування цирозу печінки. За даними Харківської єпархії, Іванчук – настоятель Свято-Вознесенського храму в Золочеві.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові священик вдарив прихожанина кадилом по голові.