Коронавірус в Харківській області: 108 захворілих, серед них – патрульний поліцейський

Скриншот

У Харківській області станом на 17:00 23 квітня лабораторно підтверджено 108 випадків захворювання СOVID-19, сім з них – протягом дня.

Про це повідомила на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій головний державний санітарний лікар Харківської області Любов Махота, передає кореспондент ХарківTimes.

Всього в області зареєстровано 260 випадків підозри на COVID. Дві хворих на короновірусну інфекцію особи померло, сім одужало.

За словами Махоти, 49 випадків зареєстровано у Харкові. Крім того, випадки захворювання виявлені вже у 10 районах області. У чотирьох районах області зареєстровані групові захворювання.

Зокрема, у Валківському районі зареєстровано 23 випадки захворювань, з них у м. Валки – 14 випадків, у с. Високопілля – 9. Госпіталізовані 3 особи, померли – 2 особи.

У Дергачівському районі – 4 випадки. З них 3 випадки – у селищі Вільшани, 1 – у селі Протопопівка. Один захворілий госпіталізований, інші знаходяться на самоізоляції.

У Зміївському районі – 7 випадків захворювання, 3 з них – у селі Коропове, 2 випадки – у Зміїві і по одному випадку у селі Таранівка і селищі Слобожанське.

У Харківському районі – 6 випадків: 4 випадки у селі Стрілече та 2 випадки у селищі Мала Рогань (з них один госпіталізований, один – на самоізоляції). “Що стосується села Стрілечого, – там виявлено три випадки у Обласній психіатричній лікарні №1, відділенні №5, молодші медичні працівники, і один співробітник патрульної поліції. Контактних – 74 особи і шість медичних працівників”, – сказала Махота. Начальник Головного управління Національної поліції області Валерій Сокуренко повідомив журналістам, що патрульний поліцейський Харківського райвідділу поліції із підтвердженим СOVID-19, ймовірніше за все, захворів через родичів, які працюють у психіатричній лікарні у селі Стрілече.