Харківських патрульних змушують віджиматись за запізнення на службу – ЗМІ

Фото: policecontrol.com.ua

Начальника Управління патрульної поліції в Харківській області Альона Стріжак вирішила карати віджиманнями патрульних, які спізнюються на службу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення сайту Police Control Ukraine.

Сайт публікує скрін повідомлення Альони Стріжак, адресованого командирам батальйонів.

Фото: policecontrol.com.ua

“Шановні комбати! Доводжу до вашого відома, що за запізнення будемо вживати заходи фізичного впливу, а саме: віджимання! Інші заходи не дієві! Вчора ми цю традицію перейняли від інших УПП, де я несла службу, і будемо продовжувати. Всім гарного дня!”, – йдеться у повідомленні.

“Це повернення у 2020 році деструктивної традиції із “совка” – ганебної “дідівщини”? Цікаво, чому не 20 шпіцрутенів?”, – коментує це розпорядження видання.

Згідно КЗпП України, за запізнення (порушення трудової дисципліни) до працівника можна застосувати догану або звільнити.

Також сайт повідомляє з посиланням на джерело у правоохоронних органах, що за кожним патрульним закріпили бронежилет та гумові палки, ймовірно, щоб зменшити ризики зараження коронавірусом. Усі ці засоби кожному поліцейському доводиться забирати із собою додому, а потім везти на роботу.

В УПП в Харківській області, не дивлячись на карантин, кожен день проводиться шикування. При цьому керівництво управління не налагодило доставку патрульних до місця служби під час карантину, в той час, коли багато копів живе в області та не має власного авто.