Уряд продовжив карантин до 11 травня

Фото: www.kmu.gov.ua

Кабінет міністрів на засіданні 22 квітня продовжив карантин до 11 травня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Telegram прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Він зазначив, що при ухваленні рішення уряд спирався на моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня.

“Водночас у нас є чіткий план виходу з карантину. Він складається з п’яти етапів. Стартову точку цього плану ми називаємо “День К”. Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%. За нашими розрахунками, “День К” має настати 12 травня”, – написав він.

Шмигаль зазначив, що в Україні поступово збільшується кількість тестувань, покращується забезпечення лікарень та медиків, запроваджується система Е-контролю за самоізоляцією як альтернатива обсервації, розробляються нові соціальні стандарти. Він наголосив на важливості носіння засобів індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та постійної дезінфекції.

“Україна неодмінно повернеться до звичного ритму життя, але загроза, на жаль, найближчим часом не зникне. І ми разом з усім світом маємо навчитися жити за нових умов”, – написав він.