Розслідування щодо фільму “ДАУ. Дегенерація” ведеться за двома статтями КК

Ювенальна прокуратура Харківської області процесуально керує розслідуванням, відкритим за двома статтями Кримінального кодексу за фактами ймовірних катувань дітей у фільмі російського режисера Іллі Хржановського “ДАУ. Дегенерація”, а також можливої пропаганди “культу насильства, жорстокості або дискримінації” у цьому фільмі.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook прес-секретаря прокурора області Дмитра Чубенка.

Цікаво, що кримінальні провадження за ч. 2 ст. 127 та ч. 3 ст. 300 КК відкрито не за результатами перегляду фільму, а “за результатами аналізу даних з мережі інтернет “, при якому “виявлено факти, які можуть свідчити про порушення прав і свобод дітей”.

“За попередньою інформацією, неповнолітнім особам, вірогідно з числа дітей-сиріт, групою осіб у процесі кіновиробництва могли бути заподіяні фізичний біль або моральне страждання. Крім того, із оприлюднених кадрів фільму вбачається, що відео, з якого отримані ці зображення, може мати ознаки твору, що пропагує культ насильства і жорстокості або дискримінації”, – повідомляє Чубенко.

У прес-службі Нацполіціі області Харків Times підтвердили, що таке розслідування від сьогоднішнього дня проводить Слідче управління обласного Головного управління Нацполіціі.

Як повідомляв Харків Times, дитячий омбудсмен Микола Кулеба вимагає розслідувати ймовірну участь немовлят із дитячих будинків у зйомках фільму російського режисера Іллі Хржановського “ДАУ. Дегенерація”, що проходили в Харкові. Зйомки фільму велися восени 2011 року, а ймовірно постраждалі діти на даний час вже ходять до школи.