Кернес заявив, що Харків повністю готовий до боротьби з коронавірусом

Фото: city.kharkov.ua

Геннадій Кернес заявив, що Харків забезпечують усім необхідним під час пандемії COVID-19.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

За словами міського голови, для майбутнього Експертного лабораторно-діагностичного центру інфекційних хвороб та санітарного захисту продовжують купувати обладнання.

«Тільки сьогодні вночі розвантажили обладнання. Будемо робити все, щоб у нас була найсучасніша лабораторія, де ми могли б робити тести, вакцину тощо», – повідомив Геннадій Кернес.

Також мер нагадав, що інфекційні лікарні, які знаходяться в місті, – обласного підпорядкування. Для опорних міських лікарень закупили нові апарати ШВЛ, діагностичне обладнання. Також медустановам, представникам сфери соцзахисту і городянам безкоштовно роздали маски. Геннадій Кернес підкреслив, що лікарні отримують необхідне фінансування.

Крім того, в місті продовжить діяти програма будівництва (придбання) доступного житла, якою можуть скористатися лікарі, педагоги та інші представники бюджетних установ та комунальних підприємств.

«Хочу сказати, щоб харків’яни були впевнені у завтрашньому дні, що в місті – порядок. Все необхідне для боротьби з коронавірусом у місті є. Ми готові повністю до відновлення повноцінної роботи міських служб. Тільки чекаємо, коли закінчаться карантинні заходи», – сказав Геннадій Кернес.

Він також зазначив, що після завершення карантину Харківський метрополітен зможе відновити перевезення пасажирів протягом 40 хвилин.