Керівника держпідприємства підозрюють у розкраданні 7,4 млн гривень

Фото: khar.gp.gov.ua

Одного з керівників державного підприємства підозрюють у розкраданні 7,4 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Повідомлено про підозру одному з керівників державного підприємства за фактом розкрадання 7,4 млн гривень державних коштів, призначених на послуги з оренди автокранів.

У період з вересня 2018 року по лютий 2019 року директор одного з харківських ТОВ організував складання актів здачі-прийняття робіт (надання послуг) з неправдивими відомостями. У документах зазначали, що послуги автокранів надавалися цілодобово. Хоча насправді ця техніка працювала лише певні робочі години.

«Директор ТОВ, діючи за попередньою змовою з одним з керівників  філії бурового управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування», підписав вказані акти та подав їх на затвердження представникам замовника — вказаному державному підприємству», – йдеться у повідомленні.

Державне підприємство перерахувало за послуги з оренди автокранів в обсягах, які фактично не надавались. Загальна сума збитків, завданих державі, склала 7,4 млн грн.

«Наразі одному з керівників філії бурового управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування» інкримінується вчинення злочинів, передбачених чч. 3, 4, 5 ст. 191 КК (заволодіння чужим майном, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великому та особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем)», – повідомив прокурор обласної прокуратури Денис Коновалюк.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.