ДБР затримало у Харкові командира роти Нацгвардії (фото)

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали 22 квітня командира патрульної роти однієї із військових частин Національної гвардії України, яка дислокується у Харкові, за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДБР.

“За попередньою інформацією, командир роти вимагав та одержав від підлеглого 10 тис. гривень за обіцянку не повідомляти правоохоронні органи про факт його відсутності на службі”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі ДБР затримали військового після одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 3 тис. гривень. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону об’єднаних сил. Оперативний супровід – військова контррозвідка Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.