На ремонті медичної амбулаторії директор фірми-підрядника збагатився на 200 тис. гривень

Фото: metronom.news

Директора фірми-підрядника підозрюють у незаконному заволодінні 200 тис. гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У березні 2018 року в Балаклії між фірмою-підрядником та посадовою особою укладено договір про проведення реконструкції нежитлової будівлі під медичну амбулаторію.

Зокрема, договір передбачав встановлення очисної споруди, за що директору фірми-підрядника перераховано 200 тис. грн у якості оплати.

«Підрядник очисну споруду не встановив, проте директор цієї фірми підписав акт прийому-передачі виконаних робіт, вніс недостовірні відомості до офіційних документів та заволодів таким чином вказаною сумою коштів», – повідомив перший заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури Едуард Миргородський.

42-річному директору фірми-підрядника повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення – «заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей».

Досудове розслідування триває. Питання щодо обрання запобіжного заходу вирішується.

«Підозрюваному загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – йдеться у повідомленні.