Поліція перевіряє інформацію про порушення карантинних норм у храмах Харкова

Ілюстративне фото.

Поліція Харкова перевіряє інформацію про порушення карантинних норм у храмах міста у Великодню ніч.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

19 квітня близько 00:50 до поліції зателефонував чоловік, який повідомив, що на території храму по вулиці Клочківській зібралось близько 50 громадян, що є порушенням карантинних правил. “В ході перевірки правоохоронці встановили, що на вулиці біля релігійної споруди перебуває близько 20 осіб, які знаходяться на визначеній відстані один до одного. Встановити місцезнаходження заявника поліцейським не вдалося. Скарги та заяви від інших осіб не надходили”, – йдеться у повідомленні.

Московський відділ поліції проводить перевірку щодо виявленого порушення карантинних норм у храмі по вулиці Академіка Павлова. На даний час вирішується питання про притягнення представників релігійного закладу до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил щодо карантину людей).

Ще одне порушення виявлено в Київському районі в ході моніторингу мережі Інтернет. В одній з соціальних мереж опубліковано відео, на якому у дворі храму по вулиці Валентинівській зібралося близько 50 прихожан. Громадяни порушили дозволені правила дистанції. Інформація зареєстрована в Київському відділі поліції. Проводиться перевірка.

Як повідомляв Харків Times, раніше поліція заявила, що у Харківській області під час Великодніх богослужінь грубих порушень правопорядку не зафіксовано.