В Лозовій суд відмовився штрафувати порушника самоізоляції

Фото: Цензор

Лозівський міськрайонний суд Харківської області звільнив від адміністративної відповідальності чоловіка, на якого поліцейські склали протокол за ст. 44-3 КУпАП за порушення самоізоляції.

Про це Харків Times дізнався з постанови суду.

Згоду на 14-денний карантин чоловік підписав 27 березня, коли перетнув пункт пропуску Рава-Руська. За його словами, будинок, де він зареєстрований і планував бути на самоізоляції виявився не придатним для проживання. Тому чоловік поїхав на самоізоляцію до будинку, де проживала його померла дружина, в с. Степове Лозівського району.

На суді чоловік частково признав свою вину. Він признав, що на вулицю виходив. Але з крайньої необхідності, щоб набрати води. Колодязь, де він брав воду, розташований близько 300 м від його будинку. Чоловік запевнив суд, що вулицями села просто так не гуляв. Він шкодує, що своїми діями обурив односельців та дав привід для побоювання останніх на зараження інфекційною хворобою.

Вивчивши матеріали справи, суд вирішив звільнити чоловіка від адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП, яка передбачає штраф від 17 тис. до 34 тис. грн. Суд вирішив, що зазначене правопорушення є малозначним і обмежився усним зауваженням.

Як повідомляв Харків Timesхарківський суд оштрафував чоловіка, який перебував на вулиці без маски.