Митрополит Онуфрій госпіталізований з коронавірусом

Фото: spzh.news

Предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій госпіталізований в лікарню з коронавріусом.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення інтернет-видання “Релігійна правда” з посиланням на джерела в Києво-Печерській лаврі.

За інформацією РП, митрополит Онуфрій пройшов тест на коронавірус анонімно, і був госпіталізовані під чужим ім’ям.

“Так вчинили з метою убезпечити РПЦвУ від звинувачень напередодні Великодня”, – пише видання.

Швидше за все, митрополит Онуфрій не проводитиме Великодню літургію.

За інформацією видання LB.ua, митрополит здав позитивний тест чотири дні тому.

“Симптомів поки немає. Кризові 7-11 дні. Лежить в “боксі Новинського”, – зазначив співрозмовник LB.ua.

Раніше ZN.UA з посиланням на джерела повідомив, що главу УПЦ МП госпіталізували в Київський інститут серця Бориса Тодурова.

“Онуфрій знаходиться в спеціальній палаті в лікарні Тодурова, яку забезпечив усім необхідним для інфекційних захворювань, включаючи найсучасніший апарат штучної вентиляції легенів, особливо тонко і ефективно виконує функцію наповнення легенів киснем, народний депутат від” Опозиційною платформи – За життя” Вадим Новінський”, – пише видання.

Тим часом, в Московському патріархаті наявність COVID-19 у Онуфрія заперечують.

“На даний момент митрополит Онуфрій готується до Літургії і зустрічі Воскресіння Христового. Блаженніший здоровий і відчуває себе добре “, – йдеться на сторінці Центру інформації УПЦ в Facebook.

Згідно з повідомленням, Онуфрій здійснить Великоднє богослужіння в домовому храмі, у своїй резиденції в суботу.

Як повідомляв Харків Times, цього року через оголошений в Україні карантину віруючим Східного обряду доведеться зустрічати свято Пасхи не у храмі, а вдома. При цьому віруючі зможуть подивитися прямі трансляції Великодніх богослужінь по ТБ і в мережі інтернет.