У Харкові банда іноземців грабувала валютних мінял з “Барабашово” (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Поліція Харкова проводить розслідування відносно чотирьох іноземних громадян, підозрюваних у серії розбійних нападів на підприємців, сферою діяльності яких був обмін валют на ринку «Барабашово».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За інформацією правоохоронців, організував банду грабіжників 27-річний громадянин Азербайджану. Його співучасниками стали 32-річний уродженець Дагестану і двоє 38-річних громадян Азербайджану.

Жертвами нападів стали громадяни В’єтнаму, які працювали в сфері обміну валют на “Барабашово”.

У липні минулого року біля під’їзду будинку по проспекту Ювілейному зловмисники вирвали з рук підприємця сумку, в якій було 20 тисяч гривень та 20 тисяч доларів.

Ще один грабіж скоїли в серпні біля будинку по вулиці Салтівське Шосе. Тут вони відібрали у “міняли” 100 тисяч гривень. При скоєнні злочину зловмисники використовували автомобіль «ВАЗ 2110».

Затримали бандитів в листопаді минулого року відразу після скоєння ними розбійного нападу на громадянина В’єтнаму по вулиці Морозова.

В ході обшуку за місцем проживання грабіжників поліцейські вилучили номерні знаки, вкрадені з іншого авто. Їх для конспірації встановлювали на автомобіль, якій зловмисники використовували при нападах. Також вилучено ксерокопія посвідки на проживання на ім’я одного з потерпілих та інші речові докази.

Затримані перебувають в СІЗО Поліцейські перевіряють їх на причетність до скоєння інших злочинів на території Харківської та інших областей України.

15 квітня 2020 затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові судитимуть банду, яка пограбувала громадян В’єтнаму на мільйон гривень.