СБУ оголосила підозру підривнику, який заклав вибухівку біля входу до “Французького бульвару”

Фото: СБУ

Слідчі Служби безпеки України оголосили підозру у вчиненні терористичного акту уродженцю Донецької області, який 17 лютого планував підірвати вибуховий пристрій біля входу до торговельно-розважального центру “Французький бульвар” у Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

Зловмисник заклав біля входу у ТРЦ саморобний вибуховий пристрій, зібраний на основі ручної гранати. Тієї ж ночі вибухівка була виявлена охоронцями центру та знешкоджена фахівцями-вибухотехніками Нацполіції.

“Співробітники СБУ встановили особу підривника, незважаючи на те, що він не залишив жодних слідів на місці злочину. Зловмисник також дотримувався низки заходів конспірації: проживав під чужим ім’ям, використовував кілька комплектів підроблених документів, постійно змінював місце проживання та державні номерні знаки на своєму автомобілі”, – йдеться у повідомленні.

Злочинець був затриманий у Борисполі 5 березня у ході спільної операції за участі співробітників СБУ, Нацполіції та прокуратури Харківської області. Він намагався втекти на автомобілі від правоохоронців та погрожував застосувати проти них зброю.

У ході обшуку за місцем проживання фігуранта справи у Києві співробітники спецслужби вилучили нарізний карабін Форт-205, без дозвільних документів, бойовий пістолет Форт-12, гранату РГД-5, майже 200 набоїв різного калібру до автомата і пістолета, димову шашку. Також були виявлені підроблені особисті документи з його фотокарткою, чотири державних номерних знаки для автомобіля та електронні пристрої для зчитування кодів автомобільних сигналізацій.

Встановлено, що зловмисник кілька років перебуває у розшуку і переховується від правоохоронних органів через причетність до низки інших злочинів, зокрема участі у діяльності незаконних збройних формувань, незаконному заволодінні транспортним засобом тощо.

Триває досудове слідство, розпочате за ст. 258 та 263 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Харків Times, близько третьої години ночі 17 лютого в Харкові по вулиці Академіка Павлова, 44-Б, на території, прилеглій до торгово-розважального центру “Французький бульвар”, знайшли вибуховий пристрій.