Підприємець збагатився на 150 тис гривень, ремонтуючи сільський клуб

Фото: УНИАН

Повідомлено про підозру підприємцю, який привласнив 150 тис. грн бюджетних коштів, виділених на ремонт сільського клубу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Повідомлено про підозру керівнику комерційної структури за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб та службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК).

Між ТОВ в особі його керівника та сільською радою одного з районів Харківської області укладено договори щодо проведення капітального ремонту сільського клубу. Фінансування вказаних робіт передбачалося та здійснювалося за рахунок коштів бюджету.

«Підприємець, здійснюючи протягом 2019 року підрядні роботи відповідно до зазначених договорів, заволодів  150 тис. грн бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт сільського клубу. Також керівник підприємства вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо недостовірні відомості, завищивши обсяги виконаних робіт та використаних матеріалів», – розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання  підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові судитимуть підприємця за крадіжку 200 тисяч гривень на ремонті лікарні № 27.