Не приходити у храм заради Бога – ПЦУ (відео)

Представники Православної церкви України звернулися до віруючих Харкова й області із закликом дотримуватися карантинних заходів і залишатися вдома у Великодню ніч з 18 на 19 квітня. Вони рекомендують мирянам дивитися Великодні богослужіння по телебаченню або в інтернеті.

Про це Харків Times стало відомо зі звернень священиків до парафіян.

Зокрема, настоятель харківського Храму святого Іоанна Богослова о. Віктор Маринчак закликав прихожан “бути вдома у Пасхальну ніч, молитися разом, перебуваючи в своїх оселях, дивитися пряму трансляцію з Іоано-Богословського храму на нашому сайті та пам’ятати, що Господь з нами і всередині нас”.

Правлячий архієрей ПЦУ єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, який також звернувся до парафіян, закликав віруючих “у Пасхальну ніч залишатися вдома, дивитися богослужіння в онлайн-режимі й по телебаченню”.

Як повідомляв Харків Times, у селі Високопілля Валківського району введено посилений режим карантину через спалах захворювання коронавірусною інфекцією після того, як мешканка цього села, яка торгувала свічками в місцевому храмі, померла від коронавірусу 13 квітня, а її односельці, включно зі священиком та його дружиною, були інфіковані.