У Харкові судитимуть банду, яка пограбувала громадян В’єтнаму на мільйон гривень

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові судитимуть чотирьох чоловіків за серію розбійних нападів на громадян В’єтнаму. У потерпілих обвинувачені викрали понад мільйон гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Згідно з повідомленням, один з нападів було скоєно в липні 2019 року. Одному з обвинувачених було відомо про матеріальне становище сім’ї іноземців. Разом зі спільниками він напав на громадянку В’єтнаму в під’їзді будинку, де вона жила. Грабіжники завдали жінці легкі тілесні ушкодження та відібрали 20 тисяч доларів.

На початку серпня цей же обвинувачений разом з подільниками напав на іншого потерпілого, коли той повертався додому на своєму автомобілі. Зловмисники витягли чоловіка з авто і, погрожуючи йому ножем, відібрали 100 тисяч гривень.

Ще одного іноземця обвинувачені пограбували в листопаді 2019 року. Цього разу “здобиччю” грабіжників стали 20 тисяч доларів і 4 тисячі гривень.

За даними НБУ, на момент скоєння злочинів, загальна сума збитків становить понад 1 млн грн.

Організатора нападів судитимуть за ч. 2, 4 ст. 187 КК (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя і здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах). Трьох його спільників – за розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб (ч. 4. ст. 187 КК).

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові на вулиці у жінки вирвали з рук сумку, в якій знаходилося 115 тисяч гривень.