Поліція заявляє про затримання неадекватного хворого COVID-19, який втік з лікарні

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція повідомила, що хворий на коронавірусну інфекцію, який втік сьогодні, 16 квітня, з Харківської обласної інфекційної клінічної лікарні, вже спійманий.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби Нацполіціі області у Facebook.

“Сьогодні з інфекційної лікарні утік чоловік, хворий на коронавірус. Харківська поліція оперативно встановила його місцезнаходження, забезпечила його охорону до прибуття медичного транспорту. Чоловіка відвезуть до місця лікування”, – йдеться у повідомленні.

Пізніше пресслужба Нацполіціі повідомила також, що втікачеві 34 роки, з лікарні він попрямував додому, де й був виявлений правоохоронцями.

Факт втечі хворого був зареєстрований у Журналі єдиного обліку Слобідського відділу поліції.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що з лікарні втік неадекватний пацієнт, в якого діагностовано коронавірус.

За словами завідуючої приймальним відділенням лікарні, втік пацієнт близько 15:40. В нього коронавірус і запалення легенів. До медзакладу його доставили з психіатричної лікарні на вул. Академіка Павлова, де чоловік “лікувався від алкогольного психозу”.

Ближче до вечора представник пресслужби Харківської облдержадміністрації повідомила журналістам, що результат ПЛРтесту невдалого утікача, на щастя, виявився негативним. Попередній діагноз йому був поставлений за результатами експрестестів.

Як повідомляв Харків Times, за останній тиждень заноси інфекції відбулися у п’яти стаціонарах Харкова та трьох лікарнях у районах області.