Обласна комісія з НС рекомендувала місцевій владі закрити ринки

Фото: kharkivoda.gov.ua

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки 16 квітня рекомендувала місцевій владі заборонити роботу ринків до кінця карантину.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

За словами голови ХОДА Олексія Кучера, таку пропозицію було внесено головним санітарним лікарем України.

“Враховуючи цю рекомендацію, сьогодні прийняли рішення на нашій комісії, щоб всі органи місцевого самоврядування розглянули це питання і вирішили цю проблему щодо закриття ринків, які працюють, зокрема, і на території міста Харків”, – повідомив Олексій Кучер.

За словами заступника голови ХОДА Тараса Пастуха, ігнорування рекомендацій призведе до можливого швидкого поширення коронавірусної інфекції на території Харківської області.

“Люди не підуть до церков, але все одно більшість з них буде намагатися зберегти ту пасхальну традицію, їм потрібно відвідати традиційні ринки, магазини, і все це може призвести до великого скупчення в магазинах, ринках і може сприяти швидшому поширенню інфекції”, – зазначив Тарас Пастух.

У рішенні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки рекомендовано органам місцевого самоврядування припинити функціонування ринків не лише під час визначених святкових днів, а й до кінця карантинних заходів на території України.

Як повідомляв Харків Times, станом на 17:00 16 квітня в області лабораторно підтверджено 54 випадки захворювання на COVID-19 (на 10:00 було 40 випадків), зареєстровано 113 випадків підозри на коронавірус.

На 17:00 сьогодні, 16 квітня у селі Високопілля Валківського району, мешканка якого торгвала свічками у місцевому храмі та померла від коронавірусної інфекції 13 квітня, зареєстровано дев’ять нових підтверджених випадків COVID-19.