Коронавірус в Харківській області: 54 захворілих

Скриншот

Станом на 17 годину у Харківській області лабораторно підтверджено 54 випадки захворювання на COVID-19 (на 10:00 було 40 випадків), зареєстровано 113 випадків підозри на коронавірус.

Про це повідомила на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій головний державний санітарний лікар Харківської області Любов Махота, передає кореспондент ХарківTimes.

За її словами, на даний момент одна хвора померла, дві особи одужали.

Випадки захворювання, крім міста Харкова, зареєстровані в семи районах області: Балаклійському, Валківському, Дергачівському, Зміївському, Красноградському, Лозівському і Харківському. Зареєстровано три сімейні осередки інфекції: у Лозівському районі, місті Харкові і Балаклійському районі.

За останній тиждень зареєстровано п’ять випадків захворювання серед медичних працівників. Заноси інфекції відбулися до п’яти стаціонарів Харкова та трьох лікарень у районах області. “В тому числі у міській клінічній лікарні №13 захворювання на COVID-19 – у трьох пацієнтів та двох медичних працівників. Наявна реальна загроза виникнення внутрішньолікарняних спалахів захворювання”, – сказала Махота.

Вона повідомила також, що в цілому по Україні зареєстровано 4160 випадків, летальність складає 2,8%. Захворіло понад 500 медичних працівників, у більшості областей має місце вже місцева передача інфекції.

Як повідомляв Харків Times, станом на 9:00 16 квітня в області виявлено 40 хворих на COVID-19, 15 з яких – за останню добу.

На 17:00 сьогодні, 16 квітня у селі Високопілля Валківського району, мешканка якого торгвала свічками у місцевому храмі та померла від коронавірусної інфекції 13 квітня, зареєстровано дев’ять нових підтверджених випадків COVID-19.