Кернес розповів, яке обладнання поставлять для центру вірусології в Харкові

Фото: kharkivoda.gov.ua

В Харків для центру вірусології, який створюють на базі «Екополіса ХТЗ», поставлять першу партію лабораторного обладнання вартістю 15 млн грн.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Геннадія Кернеса в Telegram-каналі.

“Це техніка одного з провідних американських виробників ThermoFisher Scientific, світового лідера в області біотехнологій. Сьогодні-завтра (16-17 квітня – прим. ред.) до Харкова прибуде лабораторний комплекс, який має одночасно і практичне (діагностичне) призначення і наукове. Тобто дозволяє не просто встановлювати, хворий пацієнт, а й отримувати безцінні дані для розробки подальшого лікування з урахуванням унікальних генетичних особливостей як патогена, так і людини. Плюс проводити наукові дослідження для ефективної боротьби з усіма типами коронавірусів, а також зі збудниками інших інфекційних захворювань “, – повідомив Геннадій Кернес.

Мер Харкова уточнив, що дане обладнання стане ядром, навколо якого а в Харкові буде створено Експертний лабораторно-діагностичний центр інфекційних хвороб та санітарного захисту.

Як повідомляв Харків Times, Геннадій Кернес повідомив, що в Харкові планується створити сучасний центр вірусології, фахівці якого будуть розробляти вакцини і препарати від різних інфекційних хвороб, в тому числі і для лікування для COVID-19.