У Харкові менеджер фірми привласнив товару на 700 тис грн

У Харкові менеджера зі збуту одного з приватних підприємств підозрюють у заволодінні майна фірми на суму майже 700 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що підозрюваний займався махінаціями з продукцією підприємства в період з січня по вересень 2018 року. Зловживаючи своїм службовим становищем, він віддавав розпорядження завідувачу складу, які не не відповідали дійсності. За розпорядженням менеджера формувалися замовлення текстильних виробів для нібито реальних покупців. Надалі, після відпуску товару зі складу, через довірених осіб він отримував текстильну продукцію, якою розпоряджався на власний розсуд.

Менеджеру повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Питання про обрання запобіжного заходу вирішується.

Як повідомляв Харків Times у Харкові судитимуть жінку-реєстратора одного з комунальних підприємств, яка за «винагороду» допомогла незаконно привласнити корівники вартістю 1 мільйон гривень.