Коронавірус в Харківській області: захворів боєць Нацгвардії

Фото: www.5.ua

Захворювання коронавірусною інфекцією підтвердилося 15 квітня в тесті військовослужбовця строкової служби військової частини 3017 (3-тя бригада оперативного призначення Національної гвардії, дислокується у Харкові).

Про це Харків Times повідомив начальник прес-служби Східного територіального управління НГУ Дмитро Образцов.

9 квітня в ході медичного огляду у військовослужбовця було виявлено високу температуру. Його доставили до госпіталю Територіального медичного об’єднання МВС України по Харківській області. У шпиталі було проведено експрес-тест на COVID-19, який показав негативний результат. Для продовження лікування з діагнозом пневмонія військовослужбовець був направлений до Обласної клінічної інфекційної лікарні.

У зв’язку з наявністю клінічних ознак коронавірусної хвороби 14 квітня чоловіку було проведено тест ПЛР. 15 квітня надійшов результат тесту, який підтвердив наявність у хворого COVID-19.

Наразі стан військовослужбовця задовільний, температура в межах норми.

В частині проводяться заходи відповідно до протоколу, затвердженого Міністерством охорони здоров’я. Особи, які контактували з хворим, визначені. За ними призначено медичний догляд. У казармених приміщеннях проводиться дезінфекція не менш, ніж три рази на добу. Пересування військовослужбовців у межах військової частини, а також між військовими частинами обмежено.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області за добу захворюваність COVID-19 збільшилася майже вдвічі: з 14 хворих на 14 квітня, до 25 хворих на 15 квітня.

Одна з захворілих померла.