Коронавірус в Харківській області: одна хвора померла

Фото: Укрінформ

Станом на ранок 15 квітня в Харківській області 25 підтверджених випадків захворювання COVID-19. Одна з захворілих померла.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення в Facebook голови ХОДА Олексія Кучера.

За добу в області кількість хворих коронавірусів збільшилася на 11 осіб – 14 квітень COVID-19 діагностували у 14 осіб.

“Серед захворілих – п’ять підтверджень підозр на коронавірус і шість досліджених пневмоній. Зараз лабцентром оброблено близько 80% зразків хворих на пневмонію, які надійшли з лікарень”, – розповів глава області.

За його словами, велика частина з 11 підтверджених захворілих – жителі Харкова. Також COVID-19 виявлено у мешканців Балаклійського, Валківського, Дергачівського та Харківського районів. Один хворий – військовослужбовець.

“Одна людина одужала. Та, що була першою, яка захворіла. І, на жаль, одна людина померла.”, – розповів Олексій Кучер.

Померла жінка, якій був 71 рік. Її у важкому стані з двобічною пневмонією госпіталізовано до Валківської ЦРЛ. Пацієнтку підключили до апарату ШВЛ.

“Двічі експрес-тест показав негативний результат, ПЛР-дослідження показало коронавірус. Жінка мала супутні захворювання – зокрема, кардіосклероз, гіпертонію і цукровий діабет”, – додав Олексій Кучер.

За весь період реєстрації в області зафіксовано 79 випадків підозри на COVID-19 (+9 нових підозр за останню добу), з них:
– 25 випадків підтверджено;
– 26 спростовано;
– 1 хворий видужав
– 1 хвора померла.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області за добу захворюваність COVID-19 збільшилася майже вдвічі: з 14 хворих на 14 квітня, до 25 хворих на 15 квітня.

Харків’яни можуть зробити експрес-тест на коронавірус вдома або в приватній лабораторії.