Біля кордону з РФ затримали сімох чоловіків за незаконну порубку дерев

Фото: dpsu.gov.ua

Харківські прикордонники затримали сімох чоловіків, що рубали дерева в лісосмузі біля села Березники неподалік кордону з РФ.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДПСУ.

Наряд, який виявив порушників, встановив, що готову деревину вони вантажили у чотири автомобілі «ГАЗ». Лісоруби вели свою діяльність незаконно, адже вирубка лісу у прикордонні обов’язково має узгоджуватися з органом охорони державного кордону, а цього зроблено не було.

Лише згодом з лісгоспу підвезли документи, що вирубка, нібито, легальна. Щоправда Закон України «Про тваринний світ» забороняє у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, проводити роботи, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою, серед яких і санітарна рубка лісу. А карантинні обмеження забороняють відвідування лісопаркових зон.

За порушення прикордонного режиму співробітники Держприкордонслужби оформили на лісорубів адмінпротоколи. Для прийняття правового рішення прикордонники направили в Нацполіцію повідомлення про виявлені ознаки інших порушень: передбачених ст. 246 КК України «Незаконна порубка лісу» ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».

Як повідомляв Харків Times, у Лозівському районі «чорний» лісоруб намагався підкупити слідчого.